Worden we een seizoenszaak?

Worden we een seizoenszaak? Daar lijkt het wel op af te stevenen! We gaan alweer de 10e week in met deze Lockdown?. Wat weer begon met: “3 weken een sluitingstijd van 22.00uur”, daarna 20.00uur en natuurlijk niet te vergeten de “killing” 17.00uur (waar we nog geen pepernoot konden verdienen). Ik verlang er zelfs naar terug, dan heb je toch het gevoel nog een beetje met je vak bezig te zijn.

Dejavu alom! Weer geen duidelijkheid, weer geen perspectief en weer interen op alles wat je hebt opgebouwd. Het is moeilijk positief te blijven met een “take-away” die over zijn hoogtepunt is. En begrijpelijk, op zeker moment heb je het wel gezien. Het blijft toch en beetje “kamperen” met bakjes op tafel en kookvoorschriften. Dat is niet waar wij voor staan en wat jullie verwachten. Ontzorgen, in gezellige sfeer met vrienden, familie etc,  je in de watten laten leggen met de heerlijkste drankjes en gerechten. Even snel na het werk wat eten & drinken zonder de afwas. Dat is waar wij voor staan en waarom wij ooit zijn begonnen.

Met verbijstering kijken wij naar onze Belgische zuiderburen (nog een 10 km verder) waar de horeca en detail handel floreert. Met dank aan de Nederlandse gasten. Ook heel begrijpelijk, ik zou het zelf ook doen, al zou ik het zelfs zonder Corona niet doen. Voor mij iets te druk?.

Nou had ik een vraag aan onze beleidsmakers, mocht de volgende winter er nou variant 199083 opduiken, wees dan duidelijk en laat de horeca in winterslaap duiken. Dan gaan wij wel proberen iets anders te doen in die tijd, waardoor we niet zo interen! Hou ons niet aan het lijntje met je “3 weken” en dan weer “3 weken” etcetcetc. Mijn motivatie en creativiteit raakt ook op!

Zo! Lieve mensen, dat moest ik ff kwijt! Hopelijk komen ze snel met wat perspectief, zodat we met frisse moed plannen kunnen maken voor een fantastisch jaar. Mis jullie, het koken, het jullie in de watten leggen en “ het gewone leven”. Hopelijk tot heel snel?.