Herfst in mijn hoofd??

Herfst in mijn hoofd! Het klinkt erger dan het is?. Persoonlijk hou ik wel van dit seizoen, goed je kan niet meer zo veel buiten vertoeven, maar de ingrediënten die de herfst bieden zorgt er voor dat mijn creativiteit ontploft.

En dan heb ik het niet alleen over de ingrediënten die je kan nuttigen, maar ook de gezelligheid binnen. Vroeger donker, de wind en regen die rond suist, de kachel aan (dure aangelegenheid tegenwoordig). Gewoon het ‘knusse’ gevoel’. Het ergens binnenkomen en dat het dan voelt als een warme jas.
Dat gevoel?!

Wat te denken dan van de overvloed aan smaken die dit jaargetijde bieden. Zoals het seizoen zelf is, intens, diep en zelfs donker. (Zie je wel, herfst in mijn hoofd, sla door???) De mooiste paddestoelen, aromatische kruiden & groente, de Noordzee vis op zijn best, (h)eerlijk vlees wat ook van de zomer heeft genoten & natuurlijk wild.

Maar ook heerlijke rode wijnen, stevige witte wijnen, najaarsbieren, verassende non alcoholische dranken & heerlijke verwarmende cocktails. Je wordt toch vanzelf warm? van een heerlijk glas donker bier met stoverij.

Binnenkort zullen wij weer de nieuwe najaarskaart aan jullie presenteren en tot die tijd hebben we wekelijks nieuwe gerechten op onze (virtuele) krijtbordjes. En “don’t forget”: reserveren mag, maar binnenlopen vinden we ook leuk! En ervaar “de warme jas?”.. tot snel bij Fratino Bar & Keuken.