Speciaal bieren, maar ook een “top pilsener”

Bij Fratino Bar & Keuken werken we graag met de “kleinere” leveranciers om zo de lijntjes kort te houden. Zo ook met onze pils-leverancier. Na lang zoeken kwamen we uit bij familie brouwerij Haacht uit België en na wat overleg en proeven?, was de keuze snel gemaakt. Primus is bij ons altijd vers op de tap verkrijgbaar. Ook hebben we deze keer op de wisseltaps Duvel 666 en Texel Vuurbaak. Voor de wisseltaps geld Op=Op! Buiten de wisseltaps hebben we altijd een grote keuze met speciaalbier op fles. Ook hierbij proberen we jullie te verassen met speciale seizoensbieren.

Hieronder een klein stukje geschiedenis over onze pils-leverancier voor degene die zich afvragen waarom wij deze keuze hebben gemaakt☺️.

“‘Primus pils dankt zijn naam aan Jan Primus, hertog van Brabant en één van de machtigste leenheren ooit.

De hervorming van het muntstelsel onder zijn bewind blies de handel nieuw leven in. Door zijn overwinning in 1288, gekend als de slag bij Woeringen, kon hij Limburg en Brabant verenigen. De veilige doorgang op de belangrijke handelswegen was hiermee een feit. Door zijn toedoen groeide Brabant uit tot een welvarende staat binnen het Heilige Roomse Rijk.

Zijn voorliefde voor bier kwam tot uiting door de toekenning van bijzondere privileges aan de brouwers.

Bij iedere slok laat hij zijn karaktervolle smaak op je los. Hij leeft vanuit een eigen visie en blijft trouw aan zichzelf”’

Graag zien we jullie binnenkort om een heerlijk glas Primus voor jullie te tappen of iets anders uit ons ruime assortiment. Tot snel?!?